MINISTERUL ECONOMIEI

COMUNICATE DE PRESA

sipoca7.jpg

Ieri 27.03.2017, la sediul Ministerului Economiei, a avut loc prima întâlnire a Grupului de lucru interinstituțional pentru elaborarea Documentului de politică industrială a României, în cadrul Proiectului “Dezvoltarea Capacității instituționale a Ministerului Economiei – Cod SIPOCA 7”

intalnire ambasada SUA 3.jpg

Ministrul Economiei, Mihai Tudose s-a întâlnit, în această dimineaţă, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Excelența Sa, Hans Klemm.

intalnire BERD.jpg

Petre Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei a avut, astăzi, o întrevedere cu  delegația BERD condusă de Harry Boyd-Carpenter, senior banker, energie si utilități energie, în care au discutat despre proiectele comune din sectorul public. 

intalnire reprezentanti CE 3.jpg

Ministrul Economiei, Mihai Tudose s-a intalnit, astazi, cu seful reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Cristea pentru stabilirea unor principii de lucru concrete in vederea unei bune colaborari cu Comisia Europeana.

vizita Oltchim.jpeg

Mihai Tudose, Ministrul Economiei a avut astăzi, la Râmnicu Vâlcea, o nouă rundă de discuții cu reprezentanții sindicatelor, administratorii judiciari, administratorul special și conducerea combinatului Oltchim despre stadiul procesului de vânzare după insolvență a companiei

intalnire FMI.jpg

Astazi, la Ministerul Economiei, a avut loc o intalnire intre Mihai Tudose, Ministrul Economiei si  delegatia FMI, condusa de Reza Baqir. Pe agenda discutiilor s-au aflat: prioritatile Ministerului Economiei, Fondul Suveran pentru Dezvoltare si Investitii si principiile implementarii guvernantei corporative.

mtudose.jpg

Ministrul Economiei, Mihai Tudose a discutat, astazi, cu reprezentantii sindicatelor din industria de aparare aspecte stringente aflate pe agenda comuna, cum ar fi situatia companiilor de stat din sectorul productiei de aparare.

DSC_0016.JPG

Premierul Sorin Grindeanu a participat la preluarea mandatului de către noul ministru al Economiei, Mihai Tudose VIDEO

DSC_0022.JPG

Consolidarea palierului economic al Parteneriatului Strategic româno-britanic, prin intensificarea comerțului bilateral și a investițiilor  în contextul politic de pregătire a negocierilor  dintre  Regatul Unit şi Uniunea Europeană privind punerea în practică a rezultatului referendumului de ieşire din blocul comunitar, a fost principala temă de discuţie dintre Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu şi Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, E.S. Paul Brummell.

osim.png

La inițiativa Ministerului Economiei, Guvernul a adoptat în ședința de astăzi două măsuri esențiale pentru eficientizarea activitatii si consolidarea pozitiei Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci pe plan intern si extern.